Rethink - Re-Use - Rebuild

De hoofdactiviteiten van Motoren Revisie Steins zijn duurzaam. Door Revisie wordt er immers materiaal hergebruikt waardoor er minder beslag wordt gelegd op grondstoffen. In grote lijnen bespaar je zo 75% van de CO2 emissie in vergelijk met een nieuwe motor. Dat is nogal wat. Goed voor de CO2 bijdrage van uw bedrijf. En lekker circulair bovendien! Daarnaast zijn de kosten van revisie meestal fors voordeliger dan een nieuwe motor. Dus heeft u met revisie een klimaatvoordeel én een financieel voordeel!

De diesel motor is voor veel toepassingen nog steeds de enige manier om de aandrijving mogelijk te maken. Denk aan schepen of zware landbouw werktuigen. Dat zijn modaliteiten die vrijwel niet kunnen worden voorzien van batterijen. Ze worden daardoor te zwaar of hebben domweg niet voldoende capaciteit om de werkzaamheden uit te voeren. Industriemotoren vallen onder een streng emissie regime wat sterk afwijkt van dat voor wegvervoer. Motoren die voldoen aan de laatste emissie eisen zijn buitengewoon schoon. Een goed gereviseerde (rebuild) motor voldoet dan ook weer volledig aan de eisen die de fabrikant aan de motor had gesteld. Motoren Revisie Steins is hierin uw partner en goed op de hoogte van al deze laatste ontwikkelingen waardoor zij u hierin kan adviseren.

 

Een dieselmotor is in de basis niet vervuilend. Als hij stil staat komt er immers geen emissie vrij. Loopt hij dan komt er wel emissie uit de motor. Met andere woorden de brandstof is de oorzaak van de emissie. Daarom adviseert Motoren Revisie Steins haar klanten ook om HVO of GTL als brandstof te gebruiken als de fabrikant van uw motor dat toestaat. Deze brandstof zorg naast een forse reductie van CO2 ook voor een afname van milieu emissies. Vaak kan dat zonder of met minimale aanpassingen aan de motor. Ook hierbij kan uw partner Motoren Revisie Steins u adviseren of helpen.